Україна зацікавлена в розширенні асортименту українських харчових продуктів на японському ринку

0

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі, аби обговорити торгове й економічне співробітництво та обмін досвідом у боротьбі з COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Сьогодні Україна, як і більшість країн, стоїть перед серйозними викликами і докладає всіх зусиль для подолання пандемії COVID-19. Але в умовах нинішніх кризових ситуацій, дуже важливо віднаходити шляхи активізації співпраці, адже Японія була і є нашим важливим торговельним і економічним партнером”, – підкреслив Міністр Ігор Петрашко.

Як зазначають у повідомленні, за 3 місяці 2020 року обсяги двосторонньої торгівлі склали понад 273 млн. дол. США, що на 20,7% більше ніж за аналогічний період 2019 року. Зокрема, товарів і послуг експортовано на суму майже 51 млн. дол. США.

“Україна готова до подальшої активізації конструктивного діалогу щодо розширення асортименту українських харчових продуктів на японський ринок”, – додавІгор Петрашко.

Крім того, було наголошено на зацікавленості України в залученні японських інвестицій у перспективні галузі, такі як IT, інфраструктура, агропромисловий комплекс, космічна галузь, охорона навколишнього середовища, поводження з твердими побутовими відходами, відновлювальні джерела енергії тощо. Станом на 31 грудня 2019 року обсяг японських інвестицій склав 139,86 млн дол. США.