Група АГРОТРЕЙД закінчила посівну

0

Група АГРОТРЕЙД засіяла 23 тисячі гектарів кукурудзою, на 16 тисячах росте озима пшениця, трохи менше площі виділено під соняшник. Також вона вирощує озимий ріпак та сою, а під органічне виробництво відведено ще 2500 гектарів. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Посівна АГРОТРЕЙДу розпочалась в квітні і тривала місяць. Її старт відбувся на тиждень раніше, щоб максимально ефективно використати вологу, яка залишилася після зими.

Основні роботи виконали до початку дощів з надією на закладення гарного врожаю. Директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник говорить, шо дощі, які нарешті прийшли в Україну, поліпшать стан культур, хоча й на озимі значно не впливатимуть: «Озимі добре вийшли з зими, утім через приморозки, відсутність вологи та суховії ми потенційно можемо втратити третину врожаю. Але в компанії вирішили не робити пересів через недоцільність витрат».

Холодна погода дещо пригнітила культури, проте за вологість ґрунту тепер можна не перейматися, зазначають у компанії. Наступним етапом для аграріїв стане обробка посівів гербіцидним захистом.

Як вважають у АГРОТРЕЙДІ, за сприятливих умов найврожайнішими цього року стануть кукурудза та соняшник. Для озимих вирішальним фактором стануть дощі в період наливання зерна.