Запаси цибулі вітчизняного виробництва майже скінчилися

0

Зараз Україна імпортує цибулю, хоча два тижні тому вона експортувала її. На найбільший гуртовий торговельний майданчик “Шувар” вже завозять цибулю з Польщі, Голландії, також очікують поставки з Таджикістану та Узбекістану.

Про це повідомила керівниця департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар»Тетяна Гетьман, пише agronews.ua.

Зростання імпорту стабілізувало, а згодом і знизило ціни. У порівнянні з минулим тижнем цибуля стала дешевшою у 1,5 рази.

“До середини березня ми її активно експортували, а одразу після введення карантину вимушені були завозити з країн ЄС, тому що залишків в українських сховищах виявилось недостатньо для того, щоб задовольнити ажіотажний попит. Сьогодні українські трейдери продовжують імпортувати цибулю, тоді як попит помітно знизився. Відповідно, і ціни почали просідати», –пояснила Тетяна Гетьман.

На майданчику ринку «Шувар», станом на 9 квітня 2020 року, цибуля коштує 13-14 грн/кг.

За період зберігання суттєве зростання ціни було зафіксоване тільки по цибулі: з вересня ціни на неї зросли в 1,5 рази.