Виробництво рибного філе в Україні зросло на 50%

0

У січні-липні цього року виробництво в Україні філе рибного в’яленого, солоного чи у розсолі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилося на 46% – до 1 022 тонн.

Про це пише agropolit.com з посиланням на УНН.

«Протягом січня-липня 2020 року в нашій державі вироблено 1 022 тонни філе рибного вяленого, соленого чи у розсолі (крім копченого). Це на 46,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року», – повідомили в агентстві.

Також зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:

  •  риба солона (крім оселедців) – 1 127 тонн (+19,5%);
  •  лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включно з філе; крім риб’ячих голів, хвостів і черевець) – 349 тонн (+17,3%);
  •  риба сушена і в’ялена – 2 511 тонн (+14,5%);
  •  готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 396 тонн (+14,5%);
  •  філе рибне заморожене – 241 тонна (+11,3%);
  •  риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 5 369 тонн (+7,6%);
  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 7 907 тонн (+5,2%);
  •  продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 683 тонни (+2,2%).