Відбулося перше засідання наглядової ради Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні»

0

У Держпродспоживслужбі пройшло перше засідання наглядової ради Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні», де розглянули перший звіт за підготовчий період Проєкту.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Серед присутніх на заході були т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс, Національний Координатор Проєкту Віталій Башинський, головний експерт Проєкту з ветеринарії та безпечності харчових продуктів Тоні Віл та профільні керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби.

Проєкт започатковують з метою забезпечення підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю та інфраструктури України шляхом поступового приведення  вітчизняного законодавстра у відповідність європейським та іншим міжнародним стандартам, забезпечення гарантій в частині здоров’я тварин в різних регіонах країни та впровадження комплексної державної програми профілактики деяких інфекційних хвороб та зоонозів.

Ольга Шевченко наголосила на важливості цього Проєкту для України і ЄС, підкресливши, що діяльність Проєкту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (СФЗ).

«Це далеко не перші кроки, які вже зроблено в цьому напрямку проте перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості», – сказала пані Ольга.

Керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс зазначив, що головною ціллю Проєкту є сприяння впровадженню всеохоплючої зони вільної торгівлі шляхом приведення українського законодавства у сфері СФЗ у відповідність до законодавства ЄС.

«Ми прагнемо підтримувати тісний зв’язок із зазначеними ініціативами задля забезпечення найкращої координації дій та ефективного використання ресурсів», – зазначив пан Вікторс.

На завершення обговорення члени наглядової ради та інші учасники заходу обговорили подальші кроки з впровадження даного Проєкту.

За матеріалом UkraineFood.org