Груші складніше вирощувати і зберігати, ніж яблука, але вони набагато прибутковіші — на меншій кількості можна заробити більше.
Про це розповів директор «Інсолар-Холод» Анатолій Богдан, пише agroportal.ua.
Як пояснив пан Анатолій, при зберіганні груш необхідне зволоження.
«Ситуація стосовно груш дуже схожа з минулорічним яблучним сезоном. Тоді був маленький врожай яблук. Але для виробників усе було не настільки погано.
Урожай яблук був меншим, але при цьому зменшилися витрати й на збирання, і на зберігання, і на доставку в мережі. У підсумку, завдяки тому, що ціни на яблука підвищилися, вдалося отримати прибуток практично на рівні попереднього сезону, а іноді навіть більше», — зазначив він.
Богдан додав, що грушевих садів в Україні поки мало, але вже починають закладати інтенсивні грушеві сади.
«Я знаю про молоді грушеві сади в Дніпропетровському регіоні, Хмельницькій, Київській областях», — сказав експерт, додаючи, що йому доводилось робити камери для зберігання груш.
За словами експерта, окремо грушевим садом ніхто не займається. Це просто ще одна продукція на додаток до вже існуючих насаджень.
Він запевнив, що попит на груші в Україні є. Проте продати стільки ж груш, скільки яблук, просто нереально.
«Партія буде меншою, але прибутковішою. Поки вони надходять тільки на внутрішній ринок, але в Україні й внутрішній ринок вітчизняними грушами все ще не завантажений», — підсумував Анатолій Богдан.