Протягом останніх років Україна активізувала експорт квасолі і стала головним експортером цієї культури з Чорноморського регіону.
Про це пише agronews.ua.
Експортні поставки збільшилися завдяки стабільному зростанню виробництва квасолі. Серед усіх чорноморських країн саме в Україні спостерігається зростання як посівів, так і врожайності цієї культури. У 2017 році Україна, наприклад, зібрала 64,3 тис. тонн проти 53,6 тис. тонн у 2016 році.
У структурі українського експорту бобових домінує нут і квасоля. В останні роки експорт квасолі з України виріс майже в 5 разів – з 2,6 тис. тонн у 2014/15 році до 12,6 тис. тонн в 2016/17 році.
Кількість країн-імпортерів подвоїлася з 2014/15 МР, коли почалися активні поставки української квасолі. Основним споживачем української квасолі є ЄС. У 2017/18 МР її імпортували вже 16 країн ЄС, а у 2014/15 МР – лише 8.