З січня по серпень 2019 року Україна експортувала 151 тонну свіжої (охолодженої) риби на $366,2 тис. У грошовому вимірі це на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це пише UkraineFood.org з посиланням на Держрибагенство.
97% всього експорту (у грошовому вимірі) української свіжої або охолодженої риби припало на країни Азії (понад $354 тис.).
Найбільшими покупцями риби стали Ірак (109 тонн на $185 тис.) та Туреччина (39 тонн на $168 тис.), частка яких складає понад 96% експортних поставок.
У розрізі товарних позицій за вісім місяців 2019 року найбільше продали за кордон такої свіжої або охолодженої риби (в абсолютному вимірі):
– 109 тонн коропа (на $186 тис);
– 39 тонн калкана (на $166,5 тис);
– 1,1 тонни спарових або морських карасів (на $6,4 тис).