У Запоріжжі говоритимуть про сучасні можливості кооперації та законодавчі вимоги до якості та безпечності харчових продуктів

0

26 лютого у м. Запоріжжя відбудеться тренінг, під час якого обговорюватимуться можливості створення аграрних кооперативів в Україні.

Наразі в усьому світі спостерігається тенденція до об’єднання дрібних виробників для кращого збуту та просування своєї продукції, а також доступу до фінансових ресурсів. Однак, якщо на аграрному ринку ЄС частка сільськогосподарських кооперативів становить 40-50%, а в окремих державах та секторах доходить до 70%, то в Україні ця цифра ледь сягає 1%.

Окрім цього, поговоримо про виконання вимог до якості та безпечності харчових продуктів, адже вже з кінця вересня має бути запроваджена система управління безпечністю харчових продуктів на малих потужностях, до яких можуть бути віднесені, зокрема, й кооперативи.

 

Де? м. Запоріжжя, Запорізька ОДА (проспект Соборний, 164)

Коли? 26 лютого, початок о 10:00 (реєстрація з 09:30)

 

Перелік питань тренінгу:

  • Як створити кооператив: що необхідно знати для створення кооперативу.
  • Приклади успішних кооперативів в Україні.
  • Як отримати державну підтримку.
  • Які законодавчі зміни очікують плодоовочевий сектор.
  • Система управління безпечністю харчових продуктів на молочних підприємствах.

 

Тренінг проводитимуть експерти Інформаційного центру «Зелене досьє» та Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» у рамках проекту «Громадська синергія».

Тренінг проводиться за сприяння Запорізької обласної державної адміністрації.

 

Участь у тренінгу безкоштовна за умови попередньої реєстрації до 20 лютого 2019 р. за посиланням https://goo.gl/forms/OAJKIOhklYaLY4MJ2. Кількість місць обмежена!

Попередня програма тренінгу додається.

 

Учасники забезпечуються харчуванням та роздатковими матеріалами.

Відібрані учасники отримають повідомлення 22 лютого.

 

Для контактів: Катерина Шор, керівник проекту «Адаптація до законодавства ЄС: практика впровадження»

Тел.: +380 67 440 5937

E-mail: kateryna.shor@gmail.com

Сторінка проекту http://www.dossier.org.ua/adaptation2.

Тренінг

Сучасні можливості кооперації. Законодавчі вимоги до якості та безпечності харчових продуктів.

26 лютого 2019 року, м. Запоріжжя

 

Програма (попередня)

 

ЧасНазва сесіїСпікер
09:30Ранкова кава та реєстрація учасників
10:00Привітання та знайомствоПредставник Запорізької ОДА, керівник проекту
10:301 блок – Розвиток кооперації
Законодавче регулювання кооперації в Україні.

Створення кооперативу (перепони та рекомендації).

Успішні приклади кооперативів.

Державна підтримка в 2019 році: рекомендації для отримання підтримки.

Юрій Бакун / Василь Павлишинець
12:00Загальне обговоренняВсі
12:30Обід
13:302 блок – Адаптація до законодавства ЄС
Які законодавчі зміни очікують плодоовочевий сектор, починаючи з 2019 року?

На які екологічні вимоги слід звернути увагу агровиробникам?

Катерина Шор
14:30Загальне обговоренняВсі
15:00Перерва на каву
15:303 блок – Вимоги до якості та безпечності
Вимоги до якості та безпечності виробництва сільськогосподарської продукції та продуктів харчування (на прикладі молочного виробництва, особливості впровадження HACCP при переробці меду)Руслан Білик
17:00Загальне обговоренняВсі
17:30Завершення тренінгу

 

У Запоріжжі говоритимуть про сучасні можливості кооперації та законодавчі вимоги до якості та безпечності харчових продуктів