Що не так з українськими борошномельними підприємствами?

0

Борошномельні підприємства в Україні технічно застаріли й не можуть випускати продукт, який повністю відповідає міжнародним стандартам.

Про це пише UkraineFood.org з посиланням на AgroNews.

«Борошномельні підприємства змушені працювати, в основному, на внутрішній ринок, який скорочується через зменшення чисельності населення. В результаті, ми спостерігаємо падіння виробництва борошна в Україні», — йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків АПК-Інформ, українські підприємства у жовтні цього року виробили 159 тис. тонн борошна. Це на 4% менше від аналогічного результату 2018 року.

«Виправити ситуацію можна шляхом створення борошномельних комбінатів, озброєних сучасними технологіями і обладнанням, які змогли б працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт. Нові заводи здатні переробляти до 150 т зерна на добу», — зазначають експерти.

За даними Державної фіскальної служби, станом на 11 грудня, експорт борошна з України з початку сезону досяг 165,2 тис. тонн, що на 61,2 тис. тонн більше, ніж на аналогічну дату минулого року.