Мюслі замість круп: українці переходять на продукцію більш глибокої переробки

0

Українці споживатимуть менше круп, попит на які щорічно знижуватиметься на 2-3%.

Про це в коментарі AgroPortal.ua сказав заступник директора Агрофірми «Поле» Олександр Томенко.

Відповідно до його слів, Україна піде таким же шляхом, як і Європа.

«Там споживачі купують продукцію більш глибокої переробки, швидке харчуванння: мюслі, снеки, палички, кульки. Часто це те, що заливають потім молоком. Ми теж потрошку відмовлятимемося від круп», — висловився пан Олександр.

Він говорить, що зараз найбільшими споживачами круп є пенсіонери, адже ця продукція є доступною за ціною.

«У великих супермаркетах сегмент круп поповнився новими видами. Від булгура та кус-куса — до більш екзотичних: чіа та квіноа. Якщо ще 5-10 років назад в магазинах в сегменті бобових можна було придбати горох, то нині асортимент поповнився такими продуктами як сочевиця, нут, маш», — зазначив Томенко.

Заступник також додав, що дурум (крупа з твердих сортів пшениці) витісняє традиційні пшеничні крупи.