Як змінилися ціни на м’ясо?

0

В Україні суттєво впали гуртові ціни на курятину та свинину, але рекордно здорожчала яловичина.

Про це пише Agronews з посиланням на ШуварІнфо.

Свинина полядвиця без кісток впала в ціні більше ніж на 3% – до 110 грн/кг. Свинний ошийок здешевшав на 2% – до 115 грн/кг відповідно. І хоча дехто з продавців намагається підняти ціну на свиний ошийок до 130 грн/кг, покупців за такою ціною майже немає.

Майже на 1% впала ціна на свинні ребра. Наразі їх середньозважена ціна складає на гурті 95,5 грн/кг.

Також зменшується вартість курятини. Курячі стегенця здешевшали майже на 8% – до 58,8 грн/кг у середньому. Найнижча ціна на них становить 43 грн/кг, найвища – 68 грн/кг. Незначно впали в ціни курячі крильця та гомілки.

Натомість кури тушкою здорожчали на 3% , тож зараз їх середньозважена ціна на гурті скадає 44 грн/кг.

Крім цього, значно здорожчала яловичина. Ціна на вирізку піднялася на 19%  – до 249 грн/кг. Це найвищий показник цього тижня серед м’ясопродуктів.

Збільшилася вартість і субпродуктів яловичини, язика та м’яса з кісткою. Можливо, такий стрибок цін пов’язаний зі зниженням пропозиції.