За перші чотири місяці цього року Україна Україна експортувала понад 22,5 тис. тонн натурального меду загальною вартістю в $36,5 млн.
Про це пише UkraineFood.org.
У грошовому вираженні даний показник майже на 13% більший за минулорічний. У квітні українські бджолярі відправили на зовнішні ринки солодкої продукції на $12,5 млн.
Як вважає власник торговельної марки «Медова Фабрика» Олег Калінін, українські пасічники виробляють близько 100 тис. тонн меду хорошої якості.
Більша його частина може бути експортована. Для цього потрібна реєстрація пасік, що легалізує фактичне виробництво меду в роботі над кінцевим продуктом для максимізації доданої вартості, а також в сертифікації меду за стандартами органічної продукції, зазначає експерт.
Він додає, що це дозволить виходити на експорт, відкривати нові ринки збуту та отримувати вищу ціну за свою продукцію.