За 11 місяців цього року Україна продала за кордон 375,1 тис. тонн товарів групи “М’яса та їстівні субпродукти птиці”.
Про це пише UkraineFood.org з посиланням на Meat-Inform.
Таким чином за січень-листопад 2019 року обсяги експорту перевершили показники продажів за весь 2018 рік. Тоді за кордон продали 328,9 тис. тонн курятини і субпродуктів птиці на загальну суму 506,5 млн доларів США.
У вартісному еквіваленті експорт цього виду м’яса у 2019 році склав 531,7 млн доларів. Найбільше української птиці закуповували Нідерланди (101,2 млн доларів), Саудівська Аравія (96,2 млн) та Словаччина (57 млн).
Щодо імпорту, то за 11 місяців цього року Україна закупила за кордоном 121,1 тис. тонн м’яса птиці й субпродуктів на суму 48,2 млн доларів. Така порівняно низька вартість імпорту свідчить про закупівлю сировини нижчих сортів, наприклад, м’яса механічного обвалювання. Найбільше птиці й субпродуктів до України ввезли з Польщі – на 29 млн доларів.