В Україні приблизно 5,5 тис. тонн картоплі на рік миється й продається через супермаркети.
Про це повідомив директор компанії «Толсма Технік» Олесь Капітанчук під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства, пише AgroPortal.ua.
За його словами, найпростішим з варіантів переробки та доробки продукції — є пакування картоплі, яка пройшла суху чистку. Що стосується мийки картоплі, це в Україні стає дедалі популярнішим, хоча об’єми з року в рік зростають не суттєво.
Олесь Капітанчук додав, що в Україні є лише три великі компанії, які займаються мийкою картоплі. Дві з них знаходяться в Житомирській області й одна в Київській.
“У країнах з розвинутою економікою немита картопля практично не продається в супермаркетах, і деякі українські мережі вже заявили, що з часом вони перейдуть до цих стандартів” – додав експерт.