У рамках програми 5-7-9 видано більше 10 тис. кредитів

0

Від старту програми банки-учасники видали 10 009 кредитів  на загальну суму 24  млрд грн. З них 12,9 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик,  4,3  млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 6,7 млрд грн в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Щотижня ми фіксуємо позитивну динаміку Програми 5-7-9. Сьогодні маємо черговий рекорд: за минулий тиждень було видано 519 кредитів на понад 1,4 млрд грн. Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення обігових коштів у рамках антикризової програми – кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень  зросла на 1,2 млрд грн, що складає  54% від всіх поданих за минулий тиждень заявок з пакетом документів. Це позитивний сигнал, що свідчить про пожвавлення економічної активності  ”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

749 млн грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити  на поповнення оборотних коштів під 0%. 450 млн грн – видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 180 млн грн.

Зазначається, що найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (54%), торгівлі та виробництва (19%) та промислової переробки (15%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.