Nestlé в Україні представляє вже відомий в Європі бренд Garden Gourmet, у межах якого на українському ринку з’являться чотири нових рослинних продукти.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
До лінійки Garden Gourmet, представленої в Україні, увійшли:
- Sensational Burger – рослинна котлета для бургера;
- Sensational Sausage – рослинна сосиска;
- Vegan Meatballs – рослинні фрикадельки;
- Vegetarian Nuggets – вегетаріанські нагетси.
Як зазначають у Nestlé, продукти Garden Gourmet є найкращим рішенням для людей, які прагнуть вживати менше м’яса та мають бажання сприяти зменшенню вуглецевого сліду.
«Nestlé взяла на себе зобов’язання — удвічі зменшити обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 року досягти нульового балансу викидів. Зміни у продуктовому портфелі є частиною шляху компанії до своєї мети. Ми раді запропонувати українським споживачам скуштувати Garden Gourmet та отримати можливість зробити світ кращим, насолоджуючись смачною їжею. Вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва продуктів харчування. Завдяки оптимальній ціні, цей продукт доступний для кожного, і ми сподіваємось, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі, завдяки Garden Gourmet», — зазначає директор бізнесу Nestlé Professional в Україні та Молдові Олена Шевельова.
Продукція Garden Gourmet нагадує м’ясо за смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але до його складу входять виключно натуральні рослинні інгредієнти. Сік з буряка та фруктово-овочевий концентрат надають продуктам рум’яного забарвлення, олія та вода додають соковитості. Протеїни, необхідні організму, містяться у пшениці та сертифікованій сої без ГМО. Для приготування оболонки рослинних сосисок також використовуються натуральні водорості. Застосування нової рецептури виробництва рослинного м’яса дозволяє отримати ніжну та соковиту текстуру, неймовірні аромат і смак.
Продукти Garden Gourmet створені зробити світ більш сталим та екологічним. Для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії у порівнянні з таким самим продуктом із м’яса. При цьому вуглецевий слід і використання земель при виробництві рослинного бургера зменшуються на 80% і 75% відповідно. Це означає, що з кожною тисячею вироблених котлет Garden Gourmet Sensational Burger зберігається площа лісу, який вирубують під пасовища для худоби, співмірна з чотирма тенісними кортами; заощаджується енергія, співмірна з 30 тисячами LED-лампочками, які горять протягом цілого дня, а також зменшуються вуглецеві викиди в обсязі, аналогічному до трьох поїздок на авто з Ужгорода до Харкова і назад.
Наразі страви з Garden Gourmet доступні для замовлення лише в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів, де зможуть запропонувати страви з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet, розширюватиметься протягом 2021 року. З повним списком ресторанів можна ознайомитися за посиланням.
Наступним етапом є запуск Garden Gourmet в роздрібні мережі наприкінці 2021 року.