У липні 2020 року завершилася процедура зміни власників ПАТ «Красилівський цукровий завод». Підприємство офіційно увійшло до “солодкої” родини «A’SPIK Group», долучившись до ТОВ «Старокостянтинівцукор» та ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».
Про це компанія повідомила на своїй Фейсбук-сторінці, пише Національна асоціація цукровиків України.
Таким чином виробничий комплекс у групі компаній став третьою і найстаршою цукроварнею (заснована в 1842 році).
Щоб підготувати завод, що працював без зупинок понад 170 років, до ефективної роботи в сучасних реаліях, на підприємстві розпочалася глибока модернізація виробничих потужностей та ремонт приміщень.
Зокрема, агропромисловий комплекс перейде з двопродуктової схеми роботи на трипродуктову. В «A’SPIK Group» розраховують, що технологічні вдосконалення покращать ефективність переробки “солодких” коренів та поліпшать якість красилівського “білого золота”.
«Робота за новою схемою забезпечить краще вилучення цукру з буряків. Більше того, у перспективі ми зможемо виробляти “солодкий” продукт не тільки третьої категорії, а й першої й другої, аби задовольнити потреби найвибагливіших споживачів», — зазначила заступниця директора Красилівського цукрозаводу Наталія Богуцька.
Для реалізації цих задумів уже укладені контракти на придбання імпортних вакуум-апаратів першого продукту. Однак через пандемію COVID-19 поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується на декілька місяців.
Як планують в «A’SPIK Group», підготовка заводу зі 178-річною історією до ефективної роботи в умовах жорсткої конкуренції триватиме рік. Тож модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/2022 МР.