В Україні будуватимуть сучасні прикордонні інспекційні пости

0

Найближчим часом буде відновлено фінансування будівництва сучасних прикордонних інспекційних постів у рамках Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

Про це заявив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Глущенко, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Відновлення фінансування дозволить до кінця цього року запроєктувати перші два з 10 постів, передбачених Програмою. У цілому, до липня 2022 року необхідно буде привести у відповідність до вимог ЄС 35 таких постів.

“По периметру нашої країни починаємо будувати сучасну інфраструктуру, яка дозволить нашим ветеринарам і фітосанітарам краще захищати внутрішній ринок і нас з Вами, як споживачів, від небезпечних харчових продуктів та інших небезпечних вантажів», – наголосив Сергій Глущенко.

З метою обрання майданчиків для розбудови перших двох прикордонних інспекційних постів протягом декількох останніх днів заступник Міністра відвідав наступні пункти:

  • на кордоні України зі Словаччиною – пункт пропуску «Ужгород»;
  • з Угорщиною – пункт пропуску «Чоп (Тиса)»;
  • з Білоруссю – пункти пропуску «Сеньківка», «Виступовичі», «Нові Яриловичі»;
  • з Польщею – пункт пропуску «Рава-Руська».

З побаченого на місцях до швидкої розбудови найкраще виявилися готовими пункти пропуску «Ужгород» (на кордоні України зі Словаччиною), а також «Виступовичі» (на кордоні України з Білоруссю).

Усього у 2020 році буде виділено на розбудову двох прикордонних інспекційних постів, становитиме 28,3 млн. грн. Відновлення фінансування очікується в серпні.