Який мед продають українцям?

0

Українські компанії-експортери відбраковують близько 20% меду, який потрапляє на внутрішній ринок та споживається українцями.

Про це пише UkraineFood.org з посиланням на SEEDS.

“За нашими оцінками близько 90% меду проходить через руки експортерів, через наші лабораторії. У середньому ми відбраковуємо близько 20% меду за різними показниками. Це показники натуральності, антибіотики, органолептика, тара й таке інше.

Усі ці 20% потрапляють на внутрішній ринок.

Можу сказати, на жаль, із стовідсотковою впевненістю, усе, що ми відбраковуємо, усе, що ми не можемо відправити європейським або американським споживачам, усе іде на внутрішній ринок. І все це споживається пересічним українським громадянином”, – розповів директор з розвитку компанії-експортера меду “Асканія-Пак” Віктор Іванченко під час круглого столу: “СТОП Фальсифікат.МЕД”.

“Коли ви купуєте мед на ринку, ви ніколи не знаєте, це – пасічник, чи не пасічник. Жодної реєстрації пасічника, жодної відповідальності пасічника, як виробника в нас не існує.

Жодного контролю меду, який продається на базарі, у нас не існує. Жоден пасічник не робить аналіз свого продукту. Зрештою, ви ніколи не знаєте, що ви купуєте.

Ви ніколи не дізнаєтесь, купуєте ви акацію, весняний мед, чи ви купуєте просто перегрітий соняшник трирічної чи чотирирічної давнини”, – пояснив Іванченко.