Уряд планує дії з розмінування сільгоспземель

0

На основі інформації про забруднені сільгоспземлі та з урахуванням можливостей операторів будемо планувати дії з розмінування.

Про це повідомила Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлії Свириденко під час селекторної наради з головами обласних військово-цивільних адміністрацій, керівництвом ДСНС,  Мінагрополітики, МВС, представниками Міноборони.

«Для нас важливо верифікувати наявні дані щодо забруднених територій, зрозуміти першочерговість робіт, площі територій, що потребують першочергового розмінування. На основі цієї інформації та з урахуванням поточних потенційних можливостей операторів будемо планувати дії. Важливо правильно орієнтувати сільгоспвиробників, бо від цього залежатиме проходження сезону», – зазначила Свириденко.

У нараді взяли участь керівники областей, де проблема забруднення територій є найбільш актуальною, зокрема, Миколаївської,  Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської, Черкаської тощо.

За підсумками наради ДСНС та керівництву ВЦА доручено доопрацювати інформацію про визначення першочергової потреби в гуманітарному розмінуванні земель сільськогосподарського призначення для проведення на них весняно-польових робіт.