Україна та Японія посилюють співпрацю в аграрній сфері – Маркіян Дмитрасевич

0

Сьогодні відбулася зустріч делегації Міністерства аграрної політики та продовольства України з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФAO).

Сторони обговорили стан, проблеми, найактуальніші напрями співпраці та можливості підтримки з боку Японії аграрного сектору України, відзначають у Мінагрополітики.

У заході взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич та фахівці Мінагрополітики. З боку JICA були присутні Генеральний директор Департаменту Близького Сходу та Європи Хідекі Матсунага, а також Старший директор Офісу підтримки України Департаменту Близького Сходу та Європи Тору Кобайакава. ФАО на заході представляв Координатор програм розвитку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН в Україні Михайло Малков.

Учасники зустрічі обговорили подальші кроки підтримки українських агровиробників у забезпеченні насінням. Предметом детального обговорення стало й постачання альтернативних джерел енергії для забезпечення роботи українського АПК.«Ми вдячні уряду Японії за підтримку України. Це стосується, зокрема, надання обладнання для тимчасового зберігання зерна (рукавів), що допомогло нашим аграріям у вирішенні проблем дефіциту зерносховищ. Ми цінуємо всю надану допомогу», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Під час зустрічі сторони також окреслили подальші конкретні кроки, які поглиблять співпрацю між Мінагрополітики, JICA та ФАО в аграрному напрямі. Зокрема, проговорили можливість візиту української делегації до Японії з метою обміну досвідом.

«Незважаючи на велику відстань між нашими країнами, ми відчуваємо підтримку Уряду Японії та близькість нашого духу», – резюмував Маркіян Дмитрасевич.