Мінагрополітики підтримує законопроект про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників

0

Під час засідання круглого столу обговорили законопроект «Про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників».

На заході були присутні представники аграрних асоціацій, агроринку та радник Міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов, повідомляють в аграрному відомстві.

Під час круглого столу було розглянуто питання правового статусу об’єднань сільськогосподарських товаровиробників, їхню структуру, взаємодію з громадськими організаціями та державними органами влади. А також, функції та повноваження об’єднань сільськогосподарських товаровиробників та громадських організацій.

Михайло Соколов наголосив, що Мінагрополітики підтримує законопроект № 8149 «Про об’єднання сільськогосподарських товаровиробників», який водночас є євроінтеграційним, і пришвидшуватиме виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Прийняття цього законопроекту є необхідним саме для того, щоб надати об’єднанням агровиробників можливості для саморегулювання, в тому числі делегувати деякі функції, які зараз виконує держава. Законопроект не передбачає можливості будь-якої підприємницької або господарської діяльності організаціями виробників. Це принципово», – зазначив Михайло Соколов.

Він також підкреслив, що відповідним законопроектом організаціям надається можливість об’єднуватися та надавати свої висновки щодо регуляторних актів, які стосуються їхньої сфери діяльності.

За результатами круглого столу Михайло Соколов запропонував представникам агроасоціацій та ринку надати конкретні зауваження до норм законопроекту, або пропозиції щодо їх доповнення, аби до другого читання спільно напрацювати поправки та запропонувати їх до розгляду профільному комітету.

«Ми відкриті до пропозицій і фахового обговорення питань щодо законопроекту», – резюмував Михайло Соколов.