LEMKEN поглинає компанію Equalizer, що спеціалізується на виробництві сажалок та сівалок

0

Сімейне підприємство LEMKEN уклало з південноафриканською компанією Equalizer договір про її поглинання.

Це дозволить німецькому виробнику сільськогосподарської техніки значно розширити модельний ряд навісних знарядь посіву, відзначають у прес-службі компанії.

В асортименті Equalizer — пунктирні сівалки до 36 рядів та рядові сівалки із шириною захвату 24 м. І ті, й інші розраховані на мінімальну зміну структури ґрунту до прямого посіву. Поглинання відбудеться приблизно до весни 2023 року, після отримання необхідних дозволів.

На думку виконавчого директора LEMKEN Ентоні ван дер Лея (Anthony van der Ley), машини Equalizer стануть ідеальним доповненням до наявних варіантів сівалок. Він також вважає, що це поглинання є важливим кроком для забезпечення майбутнього зростання підприємства.

«Ми ні в чому не стикаємося. Equalizer пропонує рішення для клієнтів та ринків, з якими у нас у LEMKEN досі не було можливості працювати. Для реалізації нашої стратегії зростання ми плануємо закрити прогалину в нашому асортименті, додавши до нього сажалки, сівалки та пневмопричепи» – зазначив Ентоні ван дер Лей.

Паралельне застосування технології Delta-Row, розробленої LEMKEN, та технології Single-Row, що давно використовується в Equalizer, дозволить створювати пунктирні сівалки з ефектом синергії.

Компанія Equalizer, яка також є сімейним підприємством, була заснована в Кейптауні в 2000 році. Її штат наразі налічує 180 осіб. Equalizer є лідером ринку серед виробників пунктирних сівалок у себе на батьківщині, у ПАР, а найбільша частка її експорту припадає на Австралію.

«Ми бачимо великий потенціал для розробки нових продуктів за підтримки LEMKEN і дуже раді майбутній співпраці. Цей договір дозволяє нам закріпити успіх, якого команда Equalizer разом із дистриб’юторами досягла важкої праці за останні 22 роки, і ми пишаємося, що до цього дійшли», — сказав засновник і керуючий директор Гідеон Шройдер (Gideon Schreuder).

Він також наголосив, що Equalizer залишиться надійним партнером для своїх клієнтів та пропонуватиме їм інноваційні рішення.

LEMKEN також приймає з цього зобов’язання і збирається розвивати підприємство Equalizer в ПАР. Першим проектом стане значне розширення логістики запчастин у 2023 році. Усі досвідчені співробітники продовжать роботу на підприємстві. Equalizer продовжить роботу як автономне дочірнє підприємство під керівництвом нинішнього керівництва. Назва бренду також не зміниться. Зрозуміло, німецькі фахівці з сільгосптехніки ділитимуться з колегами своїми знаннями та досвідом у розробці, виробництві та продажах, щоб підтримати зростання підприємства.