Уперше в історії судно-танкер «Таманський» пропонується до передачі в бербоут-чартер через Прозорро.Продажі

0

Задля підвищення ефективності і дохідності від використання державного майна, судно-танкер «Таманський» судновласником якого є ДП «Сервіс», що належить до сфери управління Держрибагентства, пропонується до передачі в бербоут-чартер строком на 5 років.

Про це інформують в Мінагрополітики.

«Триває реформа рибної галузі та флоту рибного господарства, який є у віданні Державного рибного агентства. Судна будуть здані в оренду через аукціон в системі Прозорро.Продажі для того, щоб держава могла ефективно використовувати цей ресурс та отримувати прибутки», — зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Він додав, що вперше в історії передача цього судна відбувається на прозорих та вигідних для країни засадах через проведення електронних торгів (аукціонів) електронної торгової системи Прозорро.Продажі.

«Уже цього місяця відбудеться аукціон з оренди танкера, стартова вартість якого 5.26 млн гривень. Такі активи мають працювати на підвищення транспортної логістики країни та забезпечувати надходження до бюджету, а не простоювати. Сподіваємося на високу конкуренцію на торгах», — додав Олексій Соболев, директор ДП «Прозорро.Продажі».

Прийняття заяв на участь в аукціоні триває з 7 по 21 листопада 2022 року.