У Державний аграрний реєстр додано дані супутникового розпізнавання посівів 2022

0

До функціоналу Державного аграрного реєстру додано найсвіжіші відомості супутникових карт про посіви озимих та ярових врожаю 2022 року та можливість внесення дати дії договору на користування земельними ділянками.

Ці оновлення є важливими для ефективності роботи в ДАР не лише для агровиробників, але і для надавачів підтримки, відзначають у Мінагрополітики.

Перше оновлення відбулося у розділі «Ділянки на карті», тут було додано шари із супутниковими картами посівів озимих та ярих культур врожаю 2022 року. У такий спосіб організації, що впроваджують програми підтримки для українських агровиробників, зможуть пересвідчитися у тому, що земля, яка бере участь у програмах підтримки, справді оброблюється.

«У майбутньому це нововведення полегшить процес надання допомоги нашим сільгоспвиробникам. Адже фінансові установи зможуть безпосередньо в ДАР бачити верифіковану інформацію про вирощувані культури та їхні площі за умови надання агровиробником доступу до свого електронного кабінету», − зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Крім цього, за його словами, синхронізація даних супутникових карт з реальними відомостями від агровиробників стане неоціненним джерелом статистичної інформації для розвитку та удосконалення державних політик в аграрному секторі, а також дозволить підвищити якість супутникового моніторингу та прогнозування урожайності.

«На найближчу перспективу ми плануємо, аби ДАР став не лише платформою для подання/приймання заявок на отримання допомоги від держави і міжнародних донорів, але і потужним аналітичним та прикладним інструментом для наших агровиробників та усієї сфери загалом», − резюмував Денис Башлик.

Детальна інструкція щодо можливості внести дату дії договору на користування земельними ділянками за посиланням