У Молдові пройшов Форум, присвячений розвитку експорту української агропродукці

0

29 вересня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич взяв участь у міжнародному форумі «Сприяння торгівлі – відповідь на блокаду транспортних коридорів з України».

Про це інформують у Мінагрополітики.

Дмитрасевич подякував ЄС і Молдові за сприяння в експорті української агропродукції. Він попросив і надалі докладати зусилля до збільшення експорту через альтернативні морю маршрути (річкові порти, автошляхи та залізницю), а також до здешевлення логістики, що на сьогодні дуже важливо для українських аграріїв та продовольчої стабільності світу.

Також заступник Міністра нагадав, що Україна активно співпрацює з Європейським Союзом та Республікою Молдова в рамках «Шляхів Солідарності» і розраховує на їх подальший розвиток.

Форум був організований на знак солідарності з Україною в умовах невиправданої загарбницької війни з боку росії, блокування транспортних коридорів із України. Він був  присвячений підтримці з боку Європейського Союзу та спільним зусиллям у розвитку нових ініціатив транспортних коридорів для експорту сільськогосподарської продукції. Участь у ньому взяли були представники Європейської Комісії, урядових інституцій України та Республіки Молдова, держав-членів та місій ЄС.