У вересні Укрзалізниця перевезла більше 530 тис. тонн зернових

0

З початку вересня на мережі залізниці України навантажено 537 тис. тонн зернових, що складає 25,8% від обсягу загального навантаження за цей період.

Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

За його словами, за перші сім діб вересня загалом на мережі Укрзалізниці навантажено 2 млн тонн, із них зернових – 537 тис. тонн.

Ткачов зазначив, що в середньому на добу вантажать 77 тис. тонн зернових. Мінімальний обсяг зафіксовано 4 вересня – майже 59 тис. тонн. Водночас за добу 7 вересня навантажено 95,5 тис. тонн, що є рекордним показником за останні пів року.

Він сподівається, що незабаром вдасться перевищити показник навантаження в 100 тис. тонн на добу.

Валерій Ткачов додав, що зростає і обсяг зернових на експорт – з початку вересня відправлено рекордні 565,7 тис. тонн. Із них через західні прикордонні переходи експортовано 222,1 тис. тонн, а морем – 343,7 тис. тонн. Серед прикордонних станцій утримує лідерство Ізов.

На його переконання, таких результатів вдалося досягти завдяки відкриттю «зернового коридору». І за збереження тенденції вдасться перевищити показники серпня.