Микола Сольський зустрівся з Міністром сільського та лісового господарства Турецької Республіки

0

У ході робочого візиту Міністра аграрної політики та продовольства України до Турецької Республіки відбулась зустріч Миколи Сольського з Міністром сільського та лісового господарства Турецької Республіки Вахітом Кірішджі. 

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи та потенційні напрями збільшення Україною експортних обсягів зернових, а також можливість спільної реалізації зрошувальних проектів на півдні України.

«Відновлення та розвиток зрошення – один із пріоритетів у розвитку сільського господарства України, а Туреччина на сьогодні володіє повним технологічним циклом – від проектування до будівництва та модернізації зрошувальних систем», – розповів  Сольський.

Він додав, що реалізація серйозних проектів наповну розпочнеться лише після завершення війни, але забезпечення підготовчих робіт має початися вже зараз.

Міністр сільського та лісового господарства Турецької Республіки висловив свою підтримку Україні та запевнив, що Туреччина покладає великі надії на нещодавно підписану Угоду щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів а також створення відповідного Координаційного центру в Стамбулі, оскільки це напряму пов’язано із забезпеченням світової продовольчої безпеки.

Микола Сольський подякував турецькому народові й турецькому урядові за підтримку Україні з першого дня війни.

 «Великим досягненням цієї підтримки є підписана зернова угода, яка дозволить експортувати зерно з України через три українські порти. Роль Туреччини в підписанні цього документа є визначною», – наголосив він.