Відбулася зустріч Миколи Сольського та Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипту в Україні

0

21 липня Міністр Микола Сольський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Арабської Республіки Єгипет в Україні Айманом Елгаммалом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася з експортом зерна через війну росії в Україні та обговорили можливі подальші кроки у вирішенні проблеми постачання української пшениці до Арабської Республіки Єгипет.

Пан Айман Елгаммал наголосив на важливості торгівельних зв’язків між Україною та Єгиптом.

«Єгипет прагне відновити співпрацю якомога швидше. Війна в Україні негативно вплинула на продовольчу безпеку. Щорічне споживання пшениці в нашій країні становить 12 млн тонн, із них 6 —7 млн тонн імпортувалося з України», — зазначив посол.

Пан Айман Ельгаммаль підкреслив, що, незважаючи на стимулювання розвитку аграрного сектору, цьогорічний урожай пшениці в Єгипті очікується на рівні 6,5 млн тонн – решта буде імпортована з-за кордону. Однак уряд Єгипту сподівається, що це тимчасова ситуація, оскільки відновлення логістики через порти дасть можливість стабілізувати продовольчу ситуацію в країні.

Сольський запевнив пана Посла, що Україна насамперед зацікавлена в розблокуванні портів і відновленні торгівельних зав’язків із Єгиптом та іншими країнами.