Світовий банк оголошує про додаткову фінансову підтримку для України у розмірі 1,49 мільярда доларів США

0

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування для України в розмірі 1,49 млрд доларів США в рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Зазначається, що дане фінансування є частиною пакету підтримки у понад 4 млрд доларів США, який мобілізує Світовий банк, ця сума також більша за попередньо заявлені 3 млрд доларів США. Близько 2 млрд доларів із цих коштів вже було виплачено.

Кошти з даного проекту будуть використані на виплати зарплатні державним службовцям та вчителям. Проект отримав фінансові гарантії від Великобританії, Нідерландів, Литви та Латвії; паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, у тому числі від Данії. Проект також співфінансується із внесків у новий багатосторонній донорський трастовий фонд (MDTF) від кількох держав, включаючи Швейцарію.

«Група Світового банку продовжує вживати швидких заходів, щоб підтримати Україну та її народ у час війни, яка руйнує країну», – сказав Президент Групи Світового банку Девід Малпас. «Попри триваючу війну, ми працюємо з нашими партнерами-донорами, щоб мобілізувати необхідну фінансову підтримку, та використовуючи гнучкість різних існуючих фінансових інструментів, щоб допомогти забезпечити українців у постійному доступі до медичних послуг, освіти та соціального захисту».

Портфель проектів Світового банку в Україні підтримує покращення державних послуг, які безпосередньо приносять користь звичайним людям у таких сферах, як водопостачання, каналізація, опалення, електроенергія, енергоефективність, дороги, соціальний захист, освіта та охорона здоров’я.

«Збереження цих основних послуг і здатності уряду їх надавати є важливими для запобігання подальшого погіршення умов життя та бідності в Україні, враховуючи вже завдані війною страждання людям», – зазначив Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі. «Крім того, збереження дієвих можливостей уряду стане фундаментом будь-якого відновлення та реконструкції у майбутньому».