Стало відомо, на якій площі в Україні неможливо буде провести посівну

0

Територія, на якій у 2022 році неможливо буде провести посівну кампанію, складає 202600 км2  або 34% усієї площі суходолу України.

Про це повідомили в ГО Українській природоохоронній групі, пише agropolit.com.

«За нашими розрахунками, зона ризикового сільського господарства в Україні, в межах якої немає можливості провести посівну кампанію, або землі якої наразі недоступні, складає 202600 кв.км., що становить близько 34% усієї площі суходолу України. Ми визначили цю зону за комплексним картографічним зведенням військових операцій і розташування російських окупаційних військ, зібрані українськими користувачами, і враховуючи прифронтову буферну територію», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що наразі 110053 кв.км. оброблюваних земель знаходиться в межах ризикової зони сільського господарства в Україні, що складає понад 30% усіх оброблюваних земель в Україні.

«Наведені дані щодо оброблюваних площ відрізняються від даних офіційної статистики, бо вони підраховані із розпізнаної карти класифікації землекористування, загальна площа агроугідь згідно якої складає 365389 кв.км. по всій Україні. Для розрахунків ми використовували мапу землекористування Copernicus Global Land Service, що була отримана за сучасними алгоритмами обробки даних дистанційного зондування Землі.  Додатково до наведених розрахунків, ми також маємо враховувати, що в Україні», — вважають експерти.

Вони припускають, що зменшення експорту сільськогосподарської продукції буде більш значним, ніж відсоток незасіяних, або недоступних для посадки земель.