Інноваційна система якісного аналізу цукрового буряка: компанія British Sugar використовує технологію KWS

0

Компанія British Sugar (частина групи компаній AB Sugar group) – один з найбільших світових виробників цукру – почала використовувати інноваційний прилад BEETROMETER, створений компанією KWS для вимірювання вмісту цукру у буряках.

Про це повідомляє прес-служба KWS.

Параметри якості цукрових буряків, такі як: дигестія (цукристість), вихід цукру, вміст сухої речовини, – грають вирішальну роль в оцінці річного врожаю культури. Впродовж багатьох років такі аналізи традиційно проводили у спеціалізованих лабораторіях для цукрових буряків. Порівняно з KWS BEETROMETER® аналіз у такій лабораторії вимагав робочого часу набагато більшої кількості працівників. Компанія British Sugar зараз тестує технологію KWS BEETROMETER® на своєму цукровому заводі у Віссінгтоні. Щорічно компанія переробляє 8 мільйонів тон цукрового буряку у Великобританії, що дорівнює близько 1,2 мільйона тон готового цукру.

«Ми дуже раді, що завдяки партнерству з British Sugar нашою технологією зацікавилася інша відома компанія», – зауважує Елтон Карвальхо, керівник проєкту BEETROMETER® компанії KWS.

«Технологія KWS BEETROMETER® допомагає підвищити ефективність аналізу цукрових буряків, – додав пан Карвальхо. – Використовуючи більш, ніж 5 мільйонів зразків різноманітних гібридів цукрового буряку з різних регіонів, у KWS дуже ретельно тестували надійність та об’єктивність вимірювального приладу».

Ден Доунс, який очолює відділ агросервісу на заводі компанії Brirish Sugar у Віссінгтоні, пояснює: «Впродовж тестувального періоду до завершення збиральної кампанії ми плануємо проаналізувати близько 9 мільйонів зразків за допомогою приладу KWS BEETROMETER®. Ми очікуємо, що новий метод значно спростить складний процес визначення цукристості та допоможе отримувати дані швидко та точно».

Під час традиційного методу цукрові буряки перемелювали у, так звану, кашку в процесі підготовки зразка до аналізу, а вже потім аналізували на цукристість та вміст нецукрових речовин за допомогою спеціалізованих приладів для хімічного аналізу.

Прилад KWS BEETROMETER® достовірно та точно визначає якість зразків цукрових буряків всього за 20 секунд. Повністю автоматизований процес аналізу, розроблений компанією KWS, включає подрібнення буряків на частини. За допомогою методу спектроскопії у ближній інфрачервоній зоні випромінювання (NIRS) спектрометр сканує поверхню подрібнених буряків у потоці на шнекові та вимірює цукристість та інші важливі параметри якості.

Виробник цукру в США компанія American Crystal Sugar Company була першим користувачем технології KWS BEETROMETER® на комерційній основі. Насьогодні інші міжнародні виробники цукру прийняли рішення використовувати нову технологію.

«У всіх куточках світу цукровий буряк грає важливу роль для різноманіття сівозміни як регіональна та прибуткова культура», – зауважує доктор Пітер Гофман, який серед іншого, відповідальний за бізнес цукрових буряків як член Виконавчої ради компанії KWS.

«Як партнер виробників цукрового буряку та цукрової промисловості компанія KWS зосереджує свою науково-дослідну діяльність на виробництві якісного насіння цукрового буряка. Однак, ми також використовуємо свою позицію незалежної селекційної компанії задля зміцнення усього ланцюжка доданої вартості, – зосереджуючись саме на вирощуванні цукрового буряка у світі – шляхом впровадження інноваційних технологій».