Цінова ситуація в Україні залишається стабільною

0

В Україні середні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За оперативними даними ОДА відбулось зниження середніх цін на деякі види сільськогосподарської продукції та продукти її переробки. Зокрема, певний вплив на ціни в жовтні мав фактор сезонності. Так, відносно минулого місяця на 2 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком на 14%.

За минулий місяць втратили в ціні морква та цибуля, 1% – морква,  1% – цибуля. Цукор подешевшав на 3%, за рахунок сезонного насичення продовольчого ринку цією продукцією.

Відбулось незначне зниження цін на мясо свиней – 1 %.

Не зросли ціни на олію соняшникову.

По більшості основних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.