Зміна поколінь у KWS

0

На цьогорічних щорічних зборах акціонерів компанія KWS, що спеціалізується на виробництві насіння, розпочне зміну поколінь, яка проходитиме у кілька кроків.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, у центрі уваги майбутнього складу Наглядової та Виконавчої ради будуть послідовність, сімейна традиція, експертні знання та досвід.

Андреас Й. Бюхтінг (74 роки), голова Наглядової ради KWS SAAT SE & Co. KGaA і генеральний партнер KWS SE, піде у відставку у грудні 2022 року, як і заплановано – наприкінці свого перебування на посаді. На прохання акціонерів з сімей-засновників KWS SE Бюхтінга та Еткера, на щорічних зборах акціонерів 6 грудня 2022 року буде рекомендовано кандидатуру пана Хагена Дуенбостеля (51 рік) у якості його наступника, починаючи з 2025 року, і потім з цієї дати розпочнеться стандартний дворічний транзитний період переходу на нову посаду. Передбачається, що Хаген Дуенбостель заступить на дану посаду з 2025 року, а доти колишній речник Виконавчої ради Філіп фон де Буше (71 рік), тимчасово виконуватиме обов’язки голови Наглядової ради.

Огляд запланованих змін у Виконавчій раді та сферах відповідальності:

  • Кінець 2021 року: Леон Броерс покине Виконавчу раду KWS, як і заплановано. Фелікс Бюхтінг відповідатиме за підрозділ Досліджень та селекції. Пітер Хофман відповідатиме за підрозділ Зернових, Овочевих культур, Ріпаку/спеціальних культур та Органічного насіння.
  • Січень 2022 року: Ніколас Віландт, наразі керівник підрозділу Кукурудзи у європейському регіоні, приєднається до Виконавчої ради KWS. Він відповідатиме за підрозділ Кукурудзи у європейському регіоні (Пітер Хофман) та Кукурудзи у Південній Америці (Хаген Дуенбостель).
  • Фінансовий рік 2021/2022: Фінансового директора Єву Кінлі буде призначено відповідальною за підрозділ Корпоративного управління, Відповідності нормативним вимогам (Compliance) та Управління ризиками.
  • Січень 2023 року: Фелікс Бюхтінг обійме посаду речника Виконавчої ради та відповідатиме за Стратегію Групи замість Хагена Дуенбостеля. Ніколас Віландт візьме на себе керівництво підрозділами Кукурудзи у Північній Америці та у Китаї, і відповідно, відповідатиме за весь Бізнес-сегмент Кукурудзи.