Україна сподівається на подальшу допомогу Чехії під час схвалення прискорення перегляду торговельної частини Угоди про асоціацію з ЄС – Олексій Любченко

0

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко зустрівся з Віце-прем’єр-міністром, Міністром промисловості і торгівлі, Міністром транспорту Чеської Республіки Карелом Гавлічеком. Зустріч відбулася у ході дев’ятого засідання українсько-чеської змішаної комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва 19 жовтня в Києві.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Чеська республіка – надійний партнер та друг України, що неухильно підтримує територіальну цілісність України. Сподіваємося на подальшу допомогу Чехії під час схвалення прискорення перегляду торговельної частини Угоди про асоціацію з ЄС. Сьогоднішня зустріч з представниками Уряду та бізнесу Чехії розглядається нами як підтвердження ваших намірів до активізації співробітництва у взаємозацікавлених сферах, зокрема, у промисловості, енергетиці, транспорті», – зазначив Олексій Любченко.

За його словами, Україна упродовж останніх років відбудовує нову парадигму відносин між владою, бізнесом та громадянами: «У документах План трансформації України та Національна економічна стратегія на період до 2030 року пописані всі маяки та цілі, яких ми повинні досягти. Вперше складений трирічний план економічного розвитку та бюджетне планування під нього. На черзі – реальні справи та зміни. Вже незабаром презентуємо інвестиційну карту України. Хочемо показати, де і які саме рішення можливо напрацювати. Наприклад, десь є приміщення та потужності для відкриття виробництва, десь персонал, десь зручна логістика та ринки збуту. Наша мета – не менше 350 тис. робочих місць щороку та створення всіх можливостей для інвестора», – підкреслив Олексій Любченко.

Карел Гавлічек зазначив, що Україна входить у трійку найважливіших партнерів за межами ЄС, а наші країни поєднують міцні торгово-економічні зв’язки: «Цього разу крім представників Уряду Чеської Республіки приїхали майже 50 бізнесменів та промисловців. Запланували проведення переговорів та ділових зустрічей зі своїми українськими колегами для поглиблення та розширення економічних зв’язків. Чехія вже давно співпрацює з Україною у галузі машинобудування, постачання обладнання для енергетичної, гірничодобувної промисловості, транспорту тощо. Також ми максимально залучаємо українські компанії у процес виробництва».

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили шляхи розширення співпраці у сферах промисловості, розвитку науки, питання запровадження зеленої енергетики, енергоощадження тощо.

Також Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко зустрівся з представниками бізнесу Чеської Республіки, які беруть участь у роботі комісії. Під час зустрічі йшлося про перспективи реалізації інвестиційних проектів в Україні, розвиток промисловості та запровадження спільних проектів.