Сімейні фермерські господарства вперше отримали від держави компенсацію ЄСВ

0

Мінагрополітики спрямувало на позабюджетний рахунок 389 724,39 гривень для надання додаткової фінансової підтримки сімейним фермерським господарства через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко нагадав, що порядок надання сімейним фермерським господарствам цієї додаткової фінансової підтримки був затверджений ще у 2019 році постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565.

«Нарешті після підписання Постанови вдалося перерахувати близько 400 тис. грн на позабюджетний рахунок як допомогу сімейним фермерським господарствам у частині ЄСВ. Ці кошти передбачалося виплатити і у 2020 році, і у 2021-му, проте в зв’язку з відсутністю програмного забезпечення взаємозв’язку Державної податкової служби з Державною казначейською службою це зробити не вдавалося», – розповів він.

Лещенко додав, що наразі кошти вже надійшли на рахунки сімейних фермерських господарств у Державному пенсійному фонді. Це доплати за 2020 рік та І і ІІ квартали 2021 року.