В Черкаській області в рекордні строки побудували  завод з переробки кукурудзи

0

15 вересня 2021 р. компанія Seed Corp відкрила в с. Гельмязів Золотоніського району Черкаської області першу чергу нового заводу з переробки кукурудзи. ПАТ «Черкасиобленерго» в рекордні строки підключило об’єкт до електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Черкасиобленерго»

Уточнюється, що це вже другий великий інвестиційний проєкт компанії на Черкащині. Обсяг власних інвестицій складатиме 30 мільйонів доларів, завод має забезпечити 200 нових робочих місць.

Seed Corp працює на Черкащині вже третій рік. Зокрема, має понад 5 тисяч га поливних площ земель і насіннєвий завод у Черкасах. Півроку тому підприємство розпочало проєкт із будівництва заводу з переробки кукурудзи та калібрування зерна на Золотоніщині. Нині здана перша черга, а загалом у планах компанії – звести завод за 4 роки. Власні інвестиції компанії складуть 30 млн. дол. Завод стане ще одним потужним підприємством АПК Черкащини, який додасть регіону понад  200 робочих місць.

«Це вже четвертий завод, який я будую в своєму житті і саме від нього я отримав найбільше задоволення, – зазначив під час виступу співзасновник компанії Seed Corp Сергій Терещук, – Коли працює гарна команда, а обласною адміністрацією створено загальний інвестиційний клімат, де немає місця бюрократичним перепонам, то працювати легко та приємно. Причому на всіх стадіях – отримання дозволів, проєктування та безпосередньо будівництва. І в цьому є велика заслуга голови Черкаської ОДА Олександра Скічка. Без створеного ОДА клімату, відношення та дієвої  допомоги з такою кількістю підрядників (понад 20) нам не вдалося б побудувати завод у рекордні терміни – за 3,5 місяці, тоді як зазвичай такі об’єкти зводяться за рік».

Співзасновник Seed Corp особливо відзначив велику роль у швидкій реалізації проєкту колективу ПАТ «Черкасиобленерго» та його керівника – голови Правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука.

«З мого досвіду, питання електрифікації заводів завжди є складними. Але на Черкащині все вийшло зовсім інакше,  – розповів Сергій Терещук. – З «Черкасиобленерго» та Олегом Самчуком у нас з самого початку склалася ділова,  конкретна та продуктивна співпраця. Це вперше в моїй практиці, коли було підписано контракт, і рівно через 2 місяці, як кажуть, день у день, відбулося підключення заводу потужністю 2,2 мВт до електроенергії. Це стало результатом великої спільної роботи, коли будь-які узгодження відбувалися оперативно та продуктивно».

У свою чергу Олег Самчук зазначив, що ця подяка – заслуга команди «Черкасиобленерго», не тільки з приєднання, а і з реконструкції двох повітряних ліній по 10 кВт кожна.

«Впевнений, що такі ж якісні та своєчасні послуги ми зможемо надати всім інвесторам, які забажають реалізувати проекти на черкаській землі, і Черкащина буде №1 для інвесторів», – підкреслив Самчук.

Обласній владі  теж дуже приємно бачити на Черкащині нове, сучасне та ефективне агропідприємство, яке до того ж було зведено у найкоротші строки.

«Про цей завод ми говорили з інвесторами у лютому нинішнього року, у травні були тут з міністром АПК, після чого зараз бачимо готовий чудовий та сучасний завод. наголосив Олександр Скічко. – Дуже важливо, що мова йде про переробне підприємство, оскільки мова йде про більшу додану вартість,  ніж просто виробництво сировини. Такі підприємства мають бути у кожній ОТГ, адже це переробка, сучасні технології, надходження до бюджетів та робочі місця. З нашого досвіду, з громад, де є такі  переробні  підприємства, люди не виїжджають працювати в інші місця. Черкаська ОДА намагалася не лише не заважати будівництву, що вже є добрим з боку влади, а й допомагати, як я роблю це зі своєю командою відносно всіх інвесторів, й не лише у агросекторі. Для інвесторів мій особистий телефон працює у режимі 24/7. В разі необхідності ми разом долали бюрократичні бар’єри, отримували різного роду узгодження».