В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
За даними фінансово-економічного департаменту відомства, помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукрудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).
Також спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.
Так, відносно минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква та буряк, 7% – картопля, 4% – капуста та цибуля
Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.
Вартість більшості критичних для населення продуктів харчування зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м’яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.