Ціни на продукти харчування залишаються стабільними

0

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За даними фінансово-економічного департаменту відомства, помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукрудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).

Також спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого року на 14% знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем на 16% втратили в ціні морква та буряк, 7% – картопля,  4% – капуста та цибуля

Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.

Вартість більшості критичних для населення продуктів харчування зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м’яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.