В Україні зростає споживання свинини

0

Аналіз споживання м’яса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку. Упродовж першого півріччя 2021 року українці в середньому збільшили частку свинини в раціоні на 300 г.

Такими даними поділився експерт аграрних ринків Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Олександр Сікачина, повідомляє прес-служба асоціації свинарів України.

Згідно з прогнозами, споживання свинини у 2021 році сягне 15,5 кг порівняно з 14,8 кг минулоріч. Це найвищий результат з докризового 2013, коли показник на душу населення становив 17,9 кг.

«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021-му споживання цього вида м’яса скоротиться майже на 2 кг», — прокоментував пан Сікачина.

Водночас, за його словами, варто зважати, що еластичність попиту на м’ясо є повільною: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.