Асоціація свинарів України у співпраці з Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) взялася за розробку галузевого стандарту виробництва свинини без антибіотиків, що нині обговорюється з представниками свиногосподарств.
Про це проынформувала президентка Асоціації свинарів України Оксана Юрченко, йдеться у повідомленні АСУ.
«У світі пандемій та епізоотій споживач усе частіше задає питання, наскільки безпечне та здорове м«ясо, яке споживає. Щоб задовольнити цей попит, компанії недостатньо поставити наліпку «без антибіотиків». Таке маркування має бути результатом відповідності високим критеріям, які контролюються не лише внутрішніми протоколами підприємства, а компетентним органом та незалежними агенціями», — зазначила вона.
Експертка додала, що свинина та м’ясна продукція виробників, які братимуть участь у програмі сертифкації, буде гарантовано високої якості та безпечності. Тим паче, що найвища категорія стандарту передбачатиме дослідження на наявність антибіотикорезистентних штамів.
«Така практика — один із перших прецедентів у світі на користь вітчизняного споживача», — пояснила Оксана Юрченко.