Оголошено суму податку на купівлю землі

0

1 липня сторонам угоди з купівлі земельної ділянки необхідно буде сплатити 5% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору від зазначеної в договорі купівлі-продажу вартості ділянки. 

Про це повідомляє Міністерство юстиції на своїй сторінці у Facebook.

«Після зняття так званого мораторію на відчуження ділянок сільськогосподарського призначення при посвідченні договору про відчуження такої земельної ділянки необхідно буде оплатити: податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу; військовий збір в розмірі 1,5%, причому ще до моменту нотаріального посвідчення договору відчуження земельної ділянки», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що базовою розрахунковою величиною для оподаткування буде зазначена в договорі купівлі-продажу ціна, яка не може бути нижчою оціночної вартості землі, розрахованої уповноваженим органом.

При цьому, законодавчий алгоритм оподаткування земельних операцій передбачає і ряд пільг.

Від оподаткування, наприклад, звільняються власники земельних ділянок сільськогосподарського призначення та земельних паїв, які були отримані в порядку безоплатної передачі.

Також пільгами при певних умовах і тільки раз на рік можуть скористатися особи, які отримали такі ділянки в процесі приватизації.