За сприяння Мінагрополітики Міноборони поверне у свою власність 7,7 тис. га земель

0

540 га оборонних земель, незаконно виведених із державної власності, за сприяння Мінагрополітики та Держгеокадастру будуть відновлені на балансі Міноборони.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства агрополітики.

«Із 2018 року Міноборони намагалося повернути незаконно відведену землю військового полігону біля с. Дівички. Її ще в 2013 році віддали у постійне користування іншому держоргану. Згодом 540 га оборонних земель із 7,7 тис. га вивели з державної власності. Майже половина з них опинилася в руках 15-ти комерційних структур – решту приватизували приватні особи.

Механізм повернення ділянок Міноборони непростий і потребує залучення низки державних органів, документів, і головне — політичної волі чиновників. Тому ми продовжуємо залучати відповідальних осіб і раді бачити сприяння в цій справі», – розповів Міністр.

Він наголосив, що повернення цих 7,7 тис. га відбулося за сприяння Міністерства та за поданням керівництва Київської ОДА. Мін’юст перереєстрував ділянки на Міністерство оборони в Реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставі відповідних документів.

«Однак робота з 540 гектарами, які опинилися в приватних руках, лише починається. За сприяння нашого Міністерства та Держгеокадастру ці ділянки будуть виключені з кадастрової карти і відновлені на балансі Міноборони», – підкреслив Роман Лещенко.

За його словами, сьогодні Держгеокадастр вилучив із кадастрової карти та повернув Міноборони дві ділянки на території військової частини Повітряних Сил біля села Віта-Поштова.

«На решту ділянок цього об’єкта вже зареєстровано право власності третіх осіб, тому вони будуть повертатися через суди й антирейдерську комісію Мін’юсту», – резюмував Міністр.