Україна та Казахстан обговорили перспективи торговельно-економічної співпраці

0

11 червня відбулася зустріч Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Олексія Любченка з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калетаевим для обговорення перспективних питань двосторонньої торговельно-економічної співпраці.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Україна та Казахстан мають багато перспективних напрямів співпраці, зокрема, щодо нарощування торгівлі сільськогосподарськими товарами, в промисловій кооперації, нафтогазовій промисловості, енергетичній сфері.  Ми зацікавлені в залученні казахських інвестицій в українську економіку. 18 червня відбудеться Чотирнадцяте засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва, на якому питанням розвитку нашої співпраці буде приділено максимум уваги», – зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України Олексій Любченко.

Сторони обговорили ключові питання поглиблення взаємовигідної співпраці. Зокрема, увагу було приділено продовженню роботи щодо нарощування обсягів транзитних контейнерних перевезень вантажів по Транскаспійському міжнародному транспортному маршруту.

Також було розглянуто питання щодо можливості організації поставок казахстанської нафти в Україну та її транзиту через територію України трубопровідним транспортом. Окрім того, йшлося про поставки обладнання українського виробництва для нафтогазової промисловості, гідротурбінного обладнання, турбін і турбінного устаткування тощо.