Україна посилює співпрацю з GAFTA щодо пріоритетних питань у торгівлі зерном

0

Україна повинна розробити власну позицію на світовому зерновому ринку.

Про це заявив заступник міністра економіки України Тарас Качка в ході зустрічі з генеральним директором Міжнародної асоціації торгівлі зерном і кормами (GAFTA) Джейном Чісхольм Каунт, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Як зазначив Качка, у питанні зернової політики Україна повинна відрегулювати свою роль на глобальних ринках. Зокрема, це стосується фітосанітарних питань, нових підходів до застосування пестицидів, питання простежуваності та іншого.

“Зазвичай ми приймаємо політику ЄС і впроваджуємо її в Україні, у тому числі і в торгових питаннях. Але не завжди в цьому є потреба, ми повинні розробляти власну позицію. Зокрема моє завдання як голови в Міжнародній раді по зерну – привернути увагу світових ринків до зернової політики України”, – сказав заступник міністра.

Він зазначив, що дана зустріч набуває особливої актуальності напередодні початку головування України в Міжнародній раді з зерна (IGC).

“Важливим є поглиблення діалогу між торговельними організаціями, такими як Міжнародна рада з зерна, GAFTA, СОТ, оскільки знаходження балансу в міжнародній торгівлі має пряме відношення до забезпечення світової продовольчої безпеки. Ми спостерігаємо все більше зв’язків бізнес-спільноти з міжнародними торговельними організаціями і вважаємо розвиток такого діалогу ключовим у нашій торговельній політиці”, – підкреслив Тарас Качка.