Встановлено вимоги до упаковки харчових продуктів

0

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проєкт Закону № 4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами», над розробкою якого активно працювали фахівці Мінекономіки та Проєкту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Проєкт Закону визначає вимоги до упаковки харчових продуктів і будь-яких матеріалів, що контактують з ними, та спрямований на посилення захисту здоров’я та інтересів споживачів.

Мова йде про встановлення вимог до безпечності:

  • пакувальних матеріалів, таких як папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик тощо;
  • посуду і кухонного приладдя та матеріалів, з яких вони вироблені (кераміка, метал, скло тощо);
  • матеріалів, які містить упаковка (фарб, клеїв, лаків, силіконів, воску, смоли тощо).

“Прийняття проєкту Закону сприятиме виробництву, обігу та використанню в Україні безпечних матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами.   І цей проєкт є останній елемент, необхідний для побудови в Україні європейської системи безпечності харчової продукції”, – сказав заступник Міністра Сергій Глущенко.