У 2021 році врожай соняшнику в Україні може сягнути 17 млн тонн

0

Висока маржинальність вирощування соняшнику для фермерів і динаміка імпорту посівного матеріалу даної культури є причинами вважати, що цього року в Україні урожай олійної може досягти рекордних показників – 17 млн ​​тонн.

Про це 12 травня під час онлайн-конференції «Sunflower Seed & Oil: Trade. Barriers. Competition» заявив представник Spike Brokers Сергій Нєвський, пише АПК-Інформ.

«Основним фактором неотримання даного результату, як і раніше, є погода. На сьогоднішній день спостерігається відставання термінів сівби соняшнику: якщо в минулому році до 21 травня було засіяно 95% запланованих площ, то станом на 6 травня поточного року маємо тільки 50% від плану. Однак затяжна й холодна весна, по суті, розширює «вікно сівби» для соняшнику. Адже вологи в ґрунті буде досить, сонце, думаю, також побачимо. На мою думку, нічого страшного не відбувається», – сказав він.

Експерт звернув увагу на те, що погодний фактор буде ключовим і матиме серйозний вплив на оцінки врожаю, балансу й премії соняшнику та соняшникової олії до самого збирання культури.