МЕРТ працює над імплементацією фундаментального закону щодо держпідтримки інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями

0

Заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ірина Новікова долучилася до круглого столу “Закон про інвест-нянь: проєкти на перший мільярд”. У заході також взяли участь народні депутати, представники Уряду, Офісу Президента  та експертної спільноти.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

“Закон про “інвест-нянь” започатковує новаторський підхід до підтримки інвестицій та дозволить Україні конкурувати за інвестиції із сусідніми країнами. Його реалізація дозволить не тільки залучити додаткові кошти в економіку України, а й сприятиме створенню нових робочих місць, розвитку регіонів, модернізації та підвищенню технологічності вітчизняного виробництва”, – зазначила Ірина Новікова

За її словами, з моменту набуття чинності Закону UkraineInvest було отримано понад 15 запитів від потенційних інвесторів щодо можливості надання державної підтримки їхнім інвестиційним проєктам. Потенційний обсяг інвестицій у такі проєкти становить понад 1 млрд доларів США. Це свідчить про значну зацікавленість інвесторів. Тому для якнайшвидшого початку роботи з інвесторами Мінекономіки активно працює в напрямку розробки підзаконних актів.

Зокрема, найближчим часом будуть прийняті Урядом розроблені Мінекономіки вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестиційних проєктів із значними інвестиціями та вимоги до фінансової спроможності заявників на реалізацію таких проєктів. Це дозволить належним чином здійснювати оцінку проєктів та фінансових можливостей інвесторів і приймати зважені рішення щодо доцільності укладання спеціального інвестиційного договору.