Ми проти підвищення податків – Ігор Петрашко

0
Coin stacker, businessman with stacked money in the office doing accountancy, budgeting and tax calculations

Про податкову політику та фінансову підтримку бізнесу розповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час інтерв’ю журналу “Кореспондент”.  

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“В Уряді точилися активні дискусії щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи. Одна із наших ключових позицій була такою: ми підтримуємо ідею накопичувальної системи, але за умови, що це не буде за рахунок збільшення податкового навантаження на бізнес”, – зазначив Ігор Петрашко.

Він наголосив на підтримці бізнесу спеціальними додатковими компенсаціями у 8 тисяч гривень у рамках посилених карантинних обмежень.

“Держава зробить свій крок на підтримку бізнесу, місцеві громади також можуть підтримати виплати додатково. Наприклад, наше бачення – в межах середньої зарплати по регіону. Карантин і «червоні» зони не будуть тривати вічно. Запропонованої підтримки цілком достатньо для того, щоб спокійно пережити кризовий період”, –  зауважив міністр.

За його словами, компенсація буде тільки тим підприємцям, хто працював «по-білому» і сплачував ЄСВ.

“Якщо половина країни сплачує податки, а половина ні, то держава не має підтримувати всіх однаково. Цим самим ми даємо сигнал переходити в легальну «білу» площину діяльності, де насправді вже існують спрощені форми і мінімальні податки, наприклад, маються на увазі ФОПи”, – додав Міністр.