В Україні стартував конкурс з покращення здоров’я поля для студентів та молодих фахівців

0

Сьогодні, 2 квітня, стартував прийом заявок на всеукраїнський конкурс «Здоров’я поля» для студентів вищих навчальних закладів та молодих фахівців.

Про це повідомляє організатор конкурсу — онлайн-видання AgroPortal.ua.

За умовами конкурсу, учасники мають запропонувати ідеї та рішення для покращення здоров’я поля в новоствореному господарстві AgriLab Farming головного партнера конкурсу компанії AgriLab, а також для мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.

Переможець всеукраїнського конкурсу «Здоров’я поля» отримає 50 тис. грн на особистий розвиток та можливість реалізувати проєкт у господарстві компанії AgriLab.

Фіналісти, які посядуть 2-ге та 3-тє місце, отримають планшети, а за 4-те та 5-те місце — будуть нагороджені цінними призами.

Як розповів СЕО компанії AgriLab Ярослав Бойко, підтримка освіти та науки — один із пріоритетних і стратегічно важливих напрямків діяльності компанії.

«Ми системно, реальними кроками та рішеннями працюємо над цим питанням: у 2017 році компанія інвестувала кошти у створення та відкриття в НУБіП лабораторії інновацій і заснувала навчальний проєкт AgriStart. Це дало поштовх до створення магістерської програми з точного землеробства — агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві. AgriLab співпрацює з американськими та канадськими науковими установами, і я бачив, як там організований освітній процес. Водночас в Україні університети випускають тисячі студентів, але агрокомпанії не можуть закрити свої кадрові потреби, а наукові дослідження часто не відповідають сьогоденню. Бізнес, освіта і наука мають працювати у партнерстві. У нас багато талановитої молоді, і наше завдання — підтримати її та заохотити розвиватися за фахом», — зазначив Ярослав Бойко.

Конкурс також проходить за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України.

Більше інформації та умови конкурсу: https://bit.ly/3wevN4v